BAŠTOVANSTVO

CHAT

CHAT
Izaberite neku od otvorenih soba:
Pričaonica [1]
Upoznavanje [0]
Večeras sami [0]
Parovi [0]
Prisutni na CHATU-u:
Prisutno 1 članova:
nikola992Autor Tema: Ljubavni rituali i običaji  (Pročitano 1274 puta)

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
Ljubavni rituali i običaji
« poslato: 03.11.2011. 18:27 »
Vođenje ljubavi oduvek se na Bliskom i Dalekom istoku smatralo pravom umetnošću. U razvijenim zemljama nastaju moderni ljubavni običaji, ali broj samaca nikada nije bio veći!

Proučavajući ljubavne običaje i kodekse zavođenja različitih naroda širom sveta, antropolozi i etnolozi su otkrili da, ako uopšte postoji domen u kojem ne vlada uniformnost, onda je to svakako ljubav. Ljubavni običaji i kodeksi zavođenja veoma se razlikuju od zemlje do zemlje i javljuju se u bezbroj varijacija.

I zaista, o ljubavi i seksu možemo mnogo toga naučiti i od drugih, dalekih kultura koje ponekad imaju liberalnije poglede na seks od nas, neguju daleko istančanije odnose među partnerima i posebnu pažnju posvećuju veštini buđenja svih čula. Tako se u zemljama Bliskog i Dalekog istoka, ali i u nekim primitivnim afričkim plemenima i onima sa Nove Gvineje, vođenje ljubavi oduvek smatralo pravom umetnošću. U tim zemljama partneri jedno od drugog očekuju da pokažu izuzetnu maštovitost kako bi voljenoj osobi pružili maksimalno zadovoljstvo.

Na drugoj strani sveta, međutim, u industrijski razvijenim zemljama, svakodnevno nastaju novi, moderni ljubavni običaji, ali broj samaca nikada nije bio veći! Nastupilo je doba organizovanog upoznavanja na slepo, upoznavanja na brzaka, vođenja ljubavi u virtuelnom svetu, preko Interneta, telefona ili SMS poruka. Stoga nije na odmet otkriti tajne ljubavnih rituala i običaja drugih naroda.

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
Bezgranična maštovitost u Novoj Gvineji
« Odgovor #1 poslato: 03.11.2011. 18:30 »
Bezgranična maštovitost u Novoj Gvineji

Pripadnici pojedinih plemena na severu Papue Nove Gvineje zaista se ne mogu požaliti na nedostatak mašte i originalnih ideja. Oni, naime, imaju na raspolaganju čak 70 različiti ljubavnih i senzualnih programa kojima mogu začiniti svoj ljubavni život. Ti programi se u ovom egzotičnom i zabačenom delu sveta oduvek prenose usmenim putem, s kolena na koleno. Mladi parovi treba samo da se dogovore i zajedno odaberu onaj program koji oboma najviše odgovara i koji žele da primene u praksi. A pošto ovakve rasprave mogu trajati danima, pa i nedeljama, dozvoljeno im je, ukoliko su nestrpljivi, da pojedine delove programa odmah isprobaju!

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
Senzualnost boja, mirisa i pokreta u Maroku
« Odgovor #2 poslato: 03.11.2011. 18:32 »
Pred prvu bračnu noć svaka mlada Marokanka se i danas, kao i nekada, podvrgava vrlo složenom ritualu ulepšavanja kako bi istakla svoju lepotu ili prikrila nedostatke i egzotičnim mirisima i savršeno glatkom kožom zapalila sva čula svog izabranika. Kao nekada u haremima, i danas pored nje u ovoj posebnoj vrsti pripreme za predstojeći ljubavni čin učestvuju i prisustvuju samo žene. Prvo je na redu totalno depiliranje istopljenim šećerom, sledi trljanje čitavog tela grubom rukavicom koja koži daje elastičnost. Posle nežnog utrljavanja kombinacije orijentalnih aromatičnih ulja mošusa i sandalovine njena koža postaje nežna i sjajna kao somot i odiše božanstvenim mirisom. Tada na red dolazi tetoviranje kanom, izbor svetlucavog nakita i poluprozirnih, raznobojnih velova ispod kojih se sva skrivena lepota samo naslućuje i pred mladoženju stupa boginja iz "Hiljadu i jedne noći" koju on nikada neće poželeti da ostavi. Poznavaoci marokanskih običaja takođe tvrde da se u ovoj zemlji pored bračnog kreveta uvek nalazi unapred pripremljen čaj od jasmina sa nanom kojem Marokanci pripisuju jaka afrodizijačka svojstva.

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
Nezaboravno medeno iskustvo u Egiptu
« Odgovor #3 poslato: 03.11.2011. 18:33 »

Nije ni čudo da su dva rimska imperatora Julije Cezar i Marko Antonije, koji su do tada osvojili gotovo ceo svet, poklekli pred lepotom i ljubavnim umećem prelepe Kleopatre. U njenoj postojbini na obalama Nila postojao je neobičan ali sladak običaj: ljubavnici bi jedno drugom mazali telo medom, naročito erogene zone, i potom se trudili da ga nežno poližu. Nema sumnje da u ovom nezaboravnom iskustvu oba partnera zaista istinskin uživaju. Uostalom, i felacio su izmislili stari Egipćani. Naime, boginja Izis je baš tako povratila u život svog voljenog Ozirisa

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
Seksi pirsing u Indiji
« Odgovor #4 poslato: 03.11.2011. 18:36 »
Ko još nije čuo za Kama sutru ili za buđenje seksualne energije izvođenjem tantričkih joga vežbi? Seksualnost i veština uzajamnog seksualnog zadovoljavanja oduvek su deo istočnjačke tradicije. Otuda i drevni indijski običaj pirsinga penisa (apadavia). Posebnom tehnikom na muški polni organ se zakače drvene ili metalne kuglice čija je jedina namena da tokom ljubavnog čina ženi pričini što veće zadovoljstvo.

Sladostrasna akupunktura u Kini

Prema ovoj drevnoj kineskoj medicini "svaka igla, pa i ona muška, pruža zadovoljstvo i donosi zdravlje". U starim kineskim priručnicima za akupunkturu nalazi se i opis sladostrasne vežbe za opuštanje duše i tela koju treba izvoditi tri puta dnevno punih 20 dana: "Žena treba da legne na leđa, ispruženih i raširenih nogu. Muškarac neka klekne između njenih bedara i zada joj 27 udaraca svojom 'stabljikom od žada'."

Prema drugom drevnom kineskom verovanju, ako je koža hladna teže je pokrenuti ljubavno uzbuđenje, jer telesna energija tada odlazi iz erotskih zona u druge delove tela da bi ih zagrejala. Zato jedno od osnovnih pravila vođenja ljubavi glasi: partnerovo telo treba uvek dodirivati toplim rukama!

Čudesni ledeni žmarci na Aljasci

Većina muškaraca je oduševljena pričom o nadaleko čuvenoj gostoljubivosti Eskima koji će dragom gostu iz daleka rado prepustiti ženu ili kćerku da mu ledene noći na Aljasci učini toplijim i uzbudljivijim. Ali, da li znate da su sve do nedavno Eskimke na vrlo upečatljiv način svojim partnerima davale do znanja da žele malo nežnosti i seksa. One su običavale da muški polni organ nežno umotaju ili prekriju komadom zaleđene fokine kože. Tada bi celim njegovim telom prostrujale ledene iglice i žmarci koji su, prema narodnom predanju, i mrtvog Eskima vraćali u život!

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
Gejša, žena koja ugađa muškarcu
« Odgovor #5 poslato: 03.11.2011. 18:39 »

Gejše su širom sveta sinonim za lepotu, šarm, otmenost i naravno veštinu zavođenja. Ipak, one su pre svega bile profesionalne zabavljačice zadužene da ugađaju muškarcima. Uspešna gejša je bila lepa, umiljata, posedovala je umetnički talenat i imala savršeno ponašanje. Morala je da zna da slika, peva, svira nekoliko instrumenata, da bude vešta igračica tradicionalnih japanskih plesova, kao i da bude vrlo elokventna. Njen zadatak je bio da ugađa muškarcu i apsolutno ga očara, kako svojim izgledom tako i prefinjenim ponašanjem. Zato je, umesto da odmah uskoči sa njim u krevet, gejša izvodila posebnu seksualnu igricu i lagano pojačavala njegovo seksualno uzbuđenje. Veče bi započinjala izvođenjem ljubavnih pesama i niza tradicionalnih plesova punih prikrivene erotike. Potom bi partnera uvukla u kadu napunjenu toplom vodom, kojoj bi dodala dve čaše sakea, da očisti telo i kožu učini mekom i glatkom. Usledilo bi prepuštanje čarima nežnog i laganog milovanja, ali samo do određene granice. Njihova senzualna noć nastavljala je penušavom i mirisnom masažom i međusobnim sapunjanjem da do tančina istraže jedno drugom naga tela. Uzbudljivu predigru gejša je nastavljala odvođenjem partnera do kreveta. Ali, on je morao da bude strpljiv i da sačeka. Onda bi ga potpuno razoružala svojim ulaskom, odevena u svileni kimono, noseći posudu sa trešnjama, grožđem, čokoladom ili sušijem. Vrhunski užitak gejša bi partneru pružila posebnom tehnikom nadraživanja: sporim i prefinjenim pokretima ona je prelazila preko partnerovog polnog organa četkicom umočenom u posebno pripremljen lubrikant.

luna

 • Opšti urednik
 • Stariji član
 • *****
 • Poruke: 312
 • Ugled: +2/-0
MODERNI RITUALI: OD ČET RUMA DO SPID DEJTINGA
« Odgovor #6 poslato: 03.11.2011. 18:40 »
Razvoj interneta uticao je, naravno, i na ljubav. Svedoci smo gotovo svakodnevne pojave nekog novog, modernog ljubavnog rituala koji se vrtoglavom brzinom širi globalnom mrežom. Nastupilo je vreme virtuelnog vođenja ljubavi, bez i trunke istinske senzualnosti, preko interneta i telefona. Nedavno je u Japanu lansiran i USB priključak za onlajn ljubljenje! Uprkos tome, ili možda baš zbog toga, u razvijenim zapadnim društvima nikada nije bilo toliko usamljenih srca kao danas. Njujork je grad sa najviše samaca i svetska prestonica „sastanaka na slepo“, koje slobodnim parovima organizuju zajednički prijatelji, dok glavni grad Japana drži rekord po broju agencija za upoznavanje. U tom gradu ima ih čak 5.000! Psiholozi tvrde da je to posledica modernog, pragmatičnog društva koje odbija da se pomiri sa mogućnošću da mnogi njegovi članovi zauvek ostanu sami. Svuda niču internet kafei u kojima mladi međusobno komuniciraju preko foruma i čet rumova. Na stotine hiljada njih svakodnevno se upoznaje u virtuelnom svetu u kojem je sve dozvoljeno. Kolike razmere je takav način interakcije između dvoje ljudi dostigao, govori i podatak da samo, na primer, u Italiji ima preko 40 hiljada zavisnika o sajber seksu. Oni, jednostavno, ne mogu da se odreknu onlajn „nežnosti“ i zbog toga su vrlo retko sposobni da se prepuste uživanju u realnom svetu. Za mnoge virtualna ljubav postaje jedini način da se izraze bez ikakvih prepreka, uz potpuno prepuštanje mašti. Mogu biti bilo ko, ostvaruju seksualne fantazije kojih se u realnosti plaše. Ipak, samo dva odsto njih uspeva da produbi odnos, pa čak i samo da se uživo sastane sa onlajn ljubavnikom. Ali, na globalnom nivou, sve je veći broj i onih koji su spremni da učine korak više i žele da iz virtuelnog zakorače u realni svet, u nadi da će novo poznanstvo prerasti u ljubav.

Izvor teksta i slika:
Večernje novosti
Ž. Dulić | 19. septembar 2011.
« Poslednja izmena: 03.11.2011. 18:42 luna »

||| |||
 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal